Οι ξηροί καρποί περιέχουν μια σειρά από θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνες, ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε γιαυτό τους ονομάζουμε και Superfoods. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του λίπους στα καρύδια προέρχεται από μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη που είναι υγιή για την καρδιά.

Μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση καρυδιών συχνά μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων οπουδήποτε μεταξύ 15 και 51%. Διαφορετικοί ξηροί καρποί περιέχουν διαφορετικά συστατικά που έχουν συνδεθεί με την πρόληψη άλλων προβλημάτων υγείας.

Τα αράπικα φιστίκια περιέχουν ένα φλαβονοειδές που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, που βρίσκεται επίσης στα κόκκινα σταφύλια και στο κόκκινο κρασί που σύμφωνα με την έρευνα μπορεί να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.
Τα καρύδια περιέχουν ελλαγικό οξύ, ένα άλλο αντιοξειδωτικό που συνδέεται με τον καρκίνο. Έχουν επίσης βρεθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, πιθανώς επειδή η περιεκτικότητά τους σε ίνες και μαγνήσιο βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης.

Τα αμύγδαλα είναι μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε.

Προβολή όλων των 9 αποτελεσμάτων

Show sidebar