Περιγραφή
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μόνο Βραζιλιάνικο φιστίκι (ανάλογα με το μέγεθός του) περιέχει τριπλάσια ή και τετραπλάσια ποσότητα σεληνίου, από αυτήν που συστήνεται ως ημερήσια πρόσληψη.
Περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και για αυτόν τον λόγο το προτιμούν εκείνοι που αποφεύγουν το κρέας. Γνωστή είναι ακόμη η αντιοξειδωτική, αλλά και η αντιφλεγμονώδης δράση του.
Στην καθημερινότητά μας το Βραζιλιάνικο φιστίκι, πέρα από το ότι τρώγεται ωμό ως ενδιάμεσο σνακ, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε συνταγές για γλυκά, όπως σε μπισκότα. Συνοδεύει επίσης ιδανικά πράσινες σαλάτες κάνοντάς τις ακόμα πιο θρεπτικές!