Γλυκά με Καρύδα και Αμύγδαλο
Συνταγές

Γλυκά με Καρύδα και Αμύγδαλο

Λατρεύω τα γλυκά και αυτές οι απλές αλλά ξεχωριστές σοκολάτες είναι μεταξύ των αγαπημένων μου. Είναι εύκολο να φτιαχτούν σε χάρτινες φόρμες για κεϊκάκια.

Συστατικά

2 φλιτζάνια τριμμένης γλυκιάς καρύδας, ψιλοκομμένη

3 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο, μαλακωμένο

1 συσκευασία (350 γραμμάρια) ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας, χωρισμένες

250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα για επικάλυψη

1 κουταλιά σούπας μαγειρικό λίπος

1 πακέτο (125 γραμμάρια) λευκά αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα)

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο κύπελλο, χτυπήστε την καρύδα, το γάλα, τη ζάχαρη και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αναμιχθούν (το μίγμα θα κολλάει) και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα κύπελλο που είναι ασφαλές σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας, τη λευκή σοκολάτα και το μαγειρικό λίπος. Ανακατέψτε μέχρι να είναι λείο. Βάλτε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού μίγμα σοκολάτας σε 42 χάρτινα κυπελλάκια για μάφινς.

Σχηματίστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μίγμα καρύδας σε μπάλες, πιέστε απαλά στη σοκολάτα. Βάλτε στην κορυφή καθενός ένα αμύγδαλο. Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα σοκολάτας πάνω από το καθένα. Αφήστε το να σταθεί μέχρι να κρυώσει. Αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές δοχείο.