Συνταγή μάφιν με καφέ κακάο και καρύδι
Συνταγές

Συνταγή μάφινς με κακάο και καρύδι

Έχετε συναντήσει συνταγές όπου μπερδεύεστε για το πόσο καλά το κέικ φουσκώνει; Το ίδιο μείγμα δίνει κάποια επίπεδα κέικ και κάποια φουσκωμένα; Ή το ίδιο μείγμα σας δίνει διαφοροποιήσεις στα επίπεδα αύξησης κάθε κάπκεϊκ;

Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον ζαχαροπλάστη ενώ προσθέτει το μείγμα σε κάθε κάλυμμα κάπκεικ. Έκανα τόσες δοκιμές μέχρι να ανακαλύψω ότι αυτή είναι η συνταγή που θα ήθελα να μοιραστώ με όλους. Δεν υπάρχει κανένας κόπος όταν πρόκειται για το φούσκωμα των κάπκεϊκ, είναι τέλεια χωρίς ελαττώματα, μόνο ακριβώς το τέλειο φούσκωμα.

Καπκέϊκ με καφέ, καρύδι και κομματάκια σοκολάτας

Αυτό το μείγμα σοκολάτας καρυδιού δεν είναι ούτε πολύ λεπτό αλλά ούτε πάρα πολύ παχύ. Όταν το μείγμα σας γίνεται λεπτό, βγαίνουν μαλακά κεϊκάκια σαν σφουγγάρι, αλλά δεν είναι μια ίση αύξηση για κάθε κέικ. Αν είναι πολύ παχύ, τα κεικάκια φουσκώνουν καλά, αλλά γίνονται μαστιχωτά, μερικές φορές καταλήγουν και στεγνά. Αυτό το μείγμα σοκολάτας δεν σας βάζει σε μια καταστάσεις όπως αυτές, αλλά είναι η σωστή πυκνότητα.

Μπορούν να γίνουν με καφέ, καρύδι και σοκολάτα ή εναλλακτικά με μόκα και καρύδια!

Ψήσιμο: Είναι σημαντικό να γεμίσετε κάθε φόρμα κάπκεϊκ λίγο περισσότερο από το μισό και όχι τα 3/4 της φόρμας. Αυτό θα σας δώσει το τέλειο φούσκωμα. Πολλοί ζαχαροπλάστες γεμίζουν τις φόρμες τους με το μείγμα μέχρι το μισό ή μέχρι τα 3/4. Αυτή η συνταγή στηρίζεται στο γέμισμα της φόρμας με ελαφρώς λίγο περισσότερο από το μισό.

Προθέρμανση του φούρνου σας είναι πολύ σημαντική για αυτό.

Μου αρέσει να προθερμαίνω το φούρνο μου για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα ψήσω. Η προθέρμανση διασφαλίζει ότι ο φούρνος έχει τη σωστή θερμοκρασία.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη αλεσμένη

25 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

120 ml μη αρωματισμένο λάδι

2 αυγα

120 ml γάλα πλήρες

2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίου καφέ σε σκόνη

1/4 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη σκόνη καφέ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, το baking powder και τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε το γάλα (μίγμα γάλακτος & καφέ), το λάδι, τα αυγά και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, κτύπησε καλά.

Προσθέστε το υγρό μείγμα στα στεγνά συστατικά και χρησιμοποιώντας το ίδιο βούτυρο συνδυάστε τα όλα μαζί. Αφού γίνει, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μίγμα

Ρυθμίστε τις φόρμες σε ένα δίσκο για καπκέικ και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού ή  ένα κουτάλι, βάλτε το μίγμα σε κάθε φόρμα γεμίζοντας το λίγο περισσότερο από το μισό (όχι τα 3/4)

Μπορείτε επίσης να πασπαλίζετε μερικά κομμάτια σοκολάτας και καρύδια στην κορυφή κάθε κάπεϊκ.

Τοποθετήστε τα cupcakes σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνό ένα μαχαιράκι που θα καρφώσετε.

Μόλις τελειώσετε, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια φάτε τα όλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, μην το κρατάτε ασταθές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ψήστε τα κάπκεϊκς αμέσως.